Kognitiivis-integratiivinen lyhytterapia

Asiantuntijamme: Outi Olkkola, koulutuksessa (Integrum 2021-2023 ja Laudito 2022-2023)

Asiakasvastaanotto Niittykummussa, osoitteessa Kappelikuja 6, Espoo. 
Katso saapumisohjeet. Kaikki palvelut voidaan toteuttaa myös etätapaamisena.

Varaa aika ensitapaamiseen suoraan varauskalenterista:

Tai ota yhteyttä:

Mahdollisuus lyhytterapiaan

Olen Outi Olkkola ja opiskelen parhaillaan kognitiivis-integratiiviseksi lyhytterapeutiksi Integrum-instituutissa. Valmistun kaksivuotisesta koulutuksesta 11/2023. Viimeistelen nyt koulutukseen liittyvää asiakastyötä. 

Jos kaipaat apua esimerkiksi 

  • elämänmuutoksen tekemiseen
  • vaikean elämäntilanteen käsittelyyn
  • ajatusjumin aukaisemiseen
  • tunnelukkotyöskentelyyn 
  • muuhun tunne-elämän tai elämänkokemuksen pulmaan 

ota yhteyttä ja varaa aika suoraan varauskalenterista (yllä). Jos sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteyttä: outi.olkkola@idustamo.fi tai puhelu/viesti 050-5166809.

Tutustu taustaani lisää täällä.

Mitä lyhytterapia on?

Lyhytterapia on tutkitusti tehokasta, kohdennettua ja nimensä mukaisesti lyhytaikaiseksi tarkoitettua muutoshakuista psykososiaalista tukea, kestoltaan tyypillisesti 5-40 tapaamista, enintään 1 vuosi.

Lähteitä lyhytterapian vaikuttavuustutkimukseen, esimerkiksi: Laaksonen 2014; Doane, Feeney & Zoellner 2010; Crits Christoph ym. 2001; Baldwin ym. 2009; 2nd Sheffield psychotherapy project.

Entä psykoterapia, kumpi sopii minulle?

Psykoterapiaa ja lyhytterapiaa voidaan vertailla monesta näkökulmasta: Siinä missä lyhytterapia on yhdessä sovittuun aiheeseen keskittyvää psykososiaalista hoitoa, psykoterapia on laajasti kaikkia elämän alueita käsittelevää psykiatrista hoitoa. 

Jos koen, että tarpeesi täyttyvät paremmin psykoterapeuttisen työskentelyn avulla, keskustelemme tästä erikseen. Tarvittaessa ohjaan asiakkaani aina eteenpäin tarpeiden mukaiseen palveluun.

Lyhytterapiaa voi käyttää myös tukena psykoterapiaan hakeutumisessa.


HINNAT

Aikuisten kognitiivis-integratiivinen lyhytterapia.

Koulutuslyhytterapia (45 min)

sis. ALV 24%

60 €

Koulutuksen ajan alennettu hinta. Lyhytterapiasta ei saa KELA-korvausta eikä sitä voi maksaa palveluseteleillä.Psykoterapian salassapito ja potilastietojen säilytys

Noudatamme myös lyhytterapiassa psykoterapian salassapidon ja potilastietojen säilytyksen lainsäädäntöä:

Psykoterapiatyön kaikki tiedot ovat luottamuksellisia ja salassapidettäviä. 

Psykoterapiatyön salassapidosta säädetään laissa. Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä (28.6.1994/559) ja asetus 564/2009; Laki potilaan asemasta ja oikeuksista; Tietosuojalaki; Laki yksityisestä terveydenhuollosta.

Idustamon potilastiedot säilytetään lain mukaan yksinkertaisena kirjanpitona. Potilastiedot tallennetaan suljettuun järjestelmään, josta ei ole pääsyä internetiin. 

Varaa ensitapaaminen varauskalenterista